Menu

Elisabeth Jerichau Baumann

1866-05-24

Dokumentindhold

Elisabeth Jerichau Baumann har forsøgt at få Carl Joachim Hambro til at bestille endnu en skulptur hos Jens Adolf Jerichau, men det har han afvist. Derudover er der et par praktiske råd vedrørende forsendelsen af Jerichaus døbefont til Milton Abbey, som også omtales i et af de øvrige breve skrevet den 24. maj 1866.

Transskription

London 24de maj 1866
Kl 5

Jeg talte med Hambro om hvor vigtig det vilde være for Dig dersom Du netop i denne Tid fik flere Bestillinger og derpaa sagde han at dette var ham en Umuelighed. — Men han var forresten meget elskværdig og god. Jeg troer det er meget alvorlige Tider. Men jeg er dog ikke bange ­saalænge Gud giver mig Lægems og Villies Kraft og Kjærligheden til Dig og Børnene som altid har været

[2] Drivefjædren i mit Liv styrker mig. Vær ikke bange for at jeg overanstrænger mig. Jeg kan nok taale en Deel. Det værreste af Alt er Uroen under hvis Indflydelse man skal virke og skabe. — Hambros Døbefont maae af Smidt og Lemaire assureres for hans Regning, mod Søskade. Lad nu endelig Kasserne blive snarest muelig indskibede, eller naar Skibet ej gaaer strax overgivne til Spediteuren til Indskibning som er Eensbetydende. Lev vel kyss Børnene og siig dem at Moder kommer snart hjem.

Sir Morton er nok falleret men kommer nok op paa Benene igjen.

Gusta maae sørge for Udstillingsten dersom Skousbo ej er hjemme og læse hans Brev desangaaende.

Fakta

PDF
Brev

Dansk

København
London

Det Kongelige Bibliotek